Derfor bør du følge med på norske nyheter

Generelt sett kan man si at det er tre forskjellige typer når det kommer til det å følge med på nyhetene. De som er besatt av å se på nyheter gjennom hele dagen, de som har et nøytralt forhold til det og vet at det er viktig og derfor sjekker en gang eller to i døgnet, og de som ikke sjekker nyhetene i det hele tatt eller gjør det veldig sjeldent. Det er den siste typen vi snakker til her – for selv om nyhetene kan være overveldende, er det viktig at vi følger med i hvert fall litt.

Det å slutte å sjekke nyhetene handler ofte om at vi føler oss overveldet over det vi leser, men det er likevel viktig at vi vet hva som skjer i verden, og ikke minst i Norge. Derfor er det viktig å være oppdatert på det som skjer i norske nyheter. Og man trenger ikke å gjøre det så ofte, så lenge man bare får et lite overblikk en gang innimellom sånn at man vet hva som skjer.

Tenk over dette før du velger å ikke sjekke nyhetene

Det å velge å ikke følge med på nyhetene, være politisk engasjert eller ta del i noe av dette, er et privilegium som man bør være bevisst på at man har. For det er ikke alle som har så gode rettigheter at det å melde seg ut er en mulighet. Dette er det raskt å glemme, og når man ser på det på den måten, kan det hende at man finner litt mer motivasjon til å følge med.

For hvis du ikke følger med, vet du ikke hvordan du skal påvirke det som skjer i samfunnet. Det er via nyhetene at vi ser de viktige tingene som må endres i samfunnet og et hvordan vi skal stemme.